slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Uspešno partnerstvo za uspešno starševstvo

Uspešno partnerstvo za uspešno starševstvo – o izzivih, ki jih v zvezo prinaša otrok in o uspešnem premagovanju teh izzivov.

Majhen otrok prinese s sabo veliko sprememb in pomeni velik izziv za partnersko zvezo. Zato ne preseneča, da se največ ločitev zgodi v prvih treh letih otrokovega življenja. Po drugi strani pa vemo, da prav v teh zgodnjih letih občutek varnosti, stabilnosti in sprejetosti pomembno oblikuje otrokovo doživljanje sveta za celo življenje. Sheme partnerskih odnosov, družinska klima… se globoko vtisnejo v otrokovo doživljanje sveta. Obstaja tendenca, da bo odnose in vzdušje, ki ga otrok doživlja v prvih letih življenja, nezavedno ponavljal tudi kasneje v svojih intimnih razmerjih. Zato je zelo dragoceno, če lahko otroku omogočimo, da živi v harmonični družini, kjer se partnerja uspešno in ljubeče spoprijemata z življenjskimi izzivi ter se med seboj podpirata.

Na delavnici bomo odprli temo izzivov za partnerstvo, ki jih prinaša nov član ter načinov, kako čim bolj konstruktivno shajati s temi izzivi. Spoznali bomo nekaj konkretnih načinov s katerimi lahko v paru učinkovito rešujeta konflikte in strategije, s katerimi lahko aktivno ustvarjata bližino in povezanost.

Na delavnici bomo odgovorili na vprašanja:
Kako to, da se zdaj, ko je prišel otrok, toliko kregava?
Se nimava več rada?
S kakšnimi izzivi se srečujejo drugi pari v podobnih situacijah – in kako jih konstruktivno rešujejo?
Kako lahko bolj uspešno rešujeva konflikte?
Kaj pa spontanost?
Kam se je izgubila romantika – in kako jo obuditi?
Delavnica, ki opremi za bolj lahkotno plovbo po starševsko-partnerskih vodah……