slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Integrativna transakcijska analiza

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistematična psihoterapija za osebnostno rast in spremembo.

Je integrativen pristop, ki v svoji današnji obliki omogoča povezovanje in vključevanje vseh različnih aspektov človekove osebnosti v harmonično uglašeno celoto. Gre za integracijo zavednega in nezavednega, telesnega, miselnega in čustvenega, naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, našega notranjega, doživljajskega sveta in naših odnosov.

Pomaga nam, da bolje razumemo sami sebe, svojo osebno zgodovino in prek nje tudi našo sedanjost in našo vizijo prihodnosti. Predvsem pa nam omogoča, da v svoji sedanjosti prevzamemo vajeti v svoje roke, se na globinski način osvobodimo disfunkcionalnih vzorcev ter zaživimo avtonomno, celostno in izpolnjujoče nam lastno življenje.

Ta ima kratko, a bogato in razgibano zgodovino. Zaradi svoje razgibanosti in širine TA danes predstavlja krovni pojem za vrsto zelo različnih pristopov. To je na področju poglobljenega terapevtskega dela velika prednost, saj prav ta fleksibilnost in širina zares omogočata, da se najde tisti pristop, ki je prav vam v tem trenutku najbolj pisan na kožo. Centralna orientacija TA, kot jo vidim jaz, je humanistična. To pomeni, da je v ospredju človek. Torej vaša individualnost, osebna zgodba, vaš doživljajski moment. Potrebno je najti način dela, ki vas bo v tej vaši osebni zgodbi, v vaši enkratni individualnosti podprl na način, kot ga potrebujete. In Ta mi s svojim integrativnim pristopom omogoča prav to.