slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Psihoterapija in svetovanje

Ste v stiski ali pa se vam zdi, da življenja ne živite tako, kot bi si želeli?

Vsi se kdaj znajdemo v situacijah, ko naše dosedanje življenjske strategije več ne zadostujejo. V takšnih situacijah občutimo stisko, zdi se, da se naše življenje zoži na drobcen prostor, v katerem je veliko trpljenja, nezadovoljstva, skrbi, …

Danes sodobna psihološka in psihoterapevtska znanost omogočata poglobljeno razumevanje človeka, naše individualnosti in naših duševnih procesov.

Nismo več v času naših babic, kjer so edine informacije o tem, kako se živi življenje, predstavljali (pogosto disfunkcionalni) tradicionalni družinski vzorci. Svet, v katerem živimo, je mnogo bolj večplasten in dinamičen. Ponuja nam več informacij, hkrati pa tudi zahteva od nas mnogo večjo fleksibilnost. Postavlja nas pred številne izzive, ki so iz zgodovinskega stališča enkratni.

Sodobna psihološka in psihoterapevtska vedenja nam v tem zahtevnem času lahko pomagajo, da najdemo za nas ustrezne odgovore na izzive, ki nam jih prinaša življenje.

Tako kot ne kupujemo vsi istega modela in iste številke čevljev, tudi ne bo za vsakogar ustrezen isti psihoterapevtski oz. svetovalni pristop. Ne moremo meriti z istim metrom vode in jekla.

Verjamem, da smo ljudje različni in da so takšne tudi naše življenjske zgodbe in potrebe. Zato je zame kot terapevtko pomembno, da se lahko uglasim prav na vas v vaši konkretni življenjski situaciji. Različni psihoterapevtski in svetovalni pristopi odgovarjajo na različne potrebe.

Na naslednjih straneh je nekaj informacij o različnih pristopih in metodah, ki jih pri svojem delu uporabljam. Predstavila sem jih v želji, da bi tako dobili jasnejšo predstavo o tem, kako vas lahko podprem na vaši poti do kvalitetnejšega življenja.

Ni vse za vsakogar – za vsakogar pa je nekaj. Veliko zanimivih vpogledov na poti samoraziskovanja ob prebiranju naslednjih strani vam želim!