slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Kako delamo?

Opisati način psihoterapevtskega dela je nekako podoben temu, kot če bi hoteli z besedami opisati.. recimo.. kako smučate.. ali seksate… . Nekako ne gre, kajne.. Nekako pusto, brezosebno, prazno.. je. Ker besede enostavno ne morejo zajeti vsega, kar se dogaja.. vseh občutkov, senzacij, misli, čustev.. Besede zajamejo samo en površinski del, ki je le bled odsev tistega, kar se zares dogaja..

In vendarle – je za nas, ko se odločamo za tako osebno stvar, kot je partnerska terapija, pomembno vsaj približno vedeti, kaj lahko pričakujemo in kaj je temeljni način dela.

Kot psihologinja imam širok nabor raznih tehnik in pristopov, ki jih lahko po potrebi prilagajam konkretnim potrebam para.

Pri delu s pari oz. pri partnerski terapiji pa je moj osrednji model Imago partnerska terapija. To je zelo subtilen pristop, ki partnerja usmerja drug k drugemu, razvija senzitivnost in empatijo med partnerjema ter vama pomaga, da se začneta bolj spoštovati, razumeti in gojiti bolj izpolnjujoč odnos drug do drugega.

V krovni Imago model pa po potrebi vključimo tudi veliko drugih pristopov, če se pokažejo kot koristni za vaju.

Kot vedno velja moje prepričanje, da mora teoretični okvir kar najbolje služiti človeku – in da ne stremimo k temu, da bi posameznika prilagodili teoriji.. ampak obratno .. ;)

Skupaj se bomo usedli in pogledali, kje sta v tem obdobju vajinega življenja. Od kod prihajata in kam bi si želela priti. In katera pot bi bila za to najprimernejša… Potem pa bomo naše delo sproti prilagajali tistemu, kar bo za vaju relevantno in bo služilo vzpostavljanju večje kvalitete vajinega odnosa.