slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Delavnice

Sodoben življenjski tempo nam pogosto ne dopušča, da bi si vzeli toliko časa, da bi se posvetili neki naši vsebini skozi obdobje večih tednov. Težko si organiziramo čas med vsemi ostalimi obveznostmi, aktivnostmi, delom, gospodinjstvom, otroki. Zato so neke vrste alternativa daljšim skupinskim programom tematske delavnice.

Na takšnih delavnicah se na interaktiven način fokusirano lotimo določene specifične teme.

Delavnice vedno ponujajo možnost, da na oseben način za nas osmislimo neke bolj teoretične vsebine in jih udomačimo za naše konkretno življenje.

V delavnicah se učimo drugačnega načina razmišljanja, osvetljujemo in prihajamo v stik z raznimi čustvenimi, vedenjskimi in komunikacijskimi vzorci, ki jih bolj ali manj zavedno uporabljamo, se učimo novih, bolj funkcionalnih načinov in pogledov na življenje ter osvajamo nove veščine. Specifična vsebina delavnice pa je prilagojena temi, ki jo obravnava delavnica.

Pomemben element delavnic je, da skozi interaktivnost omogočajo bolj doživet, praktično uporaben in življenjsko relevanten način učenja ter usvajanja novih vsebin.

Za delavnico se pogosto odločimo, če se v življenju srečamo z manjšo krizo, če vidimo, da nam nekaj ne gre in si želimo aktivno pristopiti k izboljševanju le tega.

Zelo pogosto se zgodi, da s tem časovno in energetsko relativno varčnim načinom najdemo veliko vzpodbud in odgovorov, ki nam lahko pomagajo, da krizo prebrodimo, osvojimo nove, potrebne veščine, spravimo življenje naprej v tek. Morda pa bomo na delavnicah dobili nove ideje in smernice, kam bi še želeli usmerjati naš osebnostni razvoj in kakšna podpora bi nam na naši poti še koristila.

Delavnice, ki jih pripravljam, so izrazito praktično usmerjene. Njihov namen je, da nam služijo kot podpora pri našem vsakdanjem življenju in pri uresničevanju naših potencialov v njem. Zato so oblikovane precej strukturirano in preprosto, da se v njih znajdemo in da lahko odnesemo iz njih čim več zase.

Iz delavnic boste odšli bogatejši za vrsto spoznanj o svetu, drugih – in predvsem – o vas samih. Predvsem pa boste dobili veliko elana in konkretnih idej za to, kako boste lahko izboljšali kvaliteto vašega življenja.

O naslednjih terminih delavnic si več preberite na Aktualno