slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Za koga je primerno svetovanje na daljavo?

Telefonsko svetovanje je oblika svetovalnega dela, ki je primerna prav za vsakogar.

Še posebno dobrodošla bo takšna oblika vsem, ki ste veliko na poti, ki imate zaradi različnih obveznosti zelo fleksibilen urnik, vsem tistim, ki živite v bolj oddaljenih krajih, kjer je dostop do psihoterapevtskih storitev pogosto precej omejen.

Takšen način dela je zelo primeren tudi, če se soočate z oteženo mobilnostjo – na primer zaradi raznih kroničnih bolezni, gibalne ali senzorne oviranosti…

Telefonsko svetovanje pa prav tako ponuja dobrodošlo možnost pri bolj intimnih temah ali takrat, ko si želite zagotoviti maksimalno anonimnost. Včasih o nekaterih temah lažje spregovorimo po telefonu. Zgodi se, da so za nas nekatere teme tako intimne, da bi nam bilo o njih težko govoriti v živo. Pogosto so to teme glede težav v spolnosti, raznih seksualnih praks, istospolne usmerjenosti.. Pogosto pa so za nas intimne tudi druge teme – na primer razne zasvojenosti, izkušnje ponižanj, ali izgub. V takšnih primerih bo pogovor lažje in bolj odkrito stekel po telefonu.

Telefonsko svetovanje lahko predstavlja samostojno obliko dela ali pa uvod v intenziven terapevtski proces, ki lahko poteka bodisi v živo ali na daljavo. Vzpostavitev varnega stika prek telefona nam včasih olajša terapevtsko delo. Tako lažje premagamo naše ovire, dobimo zaupanje in.. stopimo na pot osebnostne spremembe.