slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Za posameznike

Individualno svetovalno ali psihoterapevtsko delo pomeni da posameznik stopi v terapevtski odnos z usposobljenim strokovnjakom – psihologom ali psihoterapevtom, v katerem se z uporabo psiholoških znanj in principov deluje v smeri doseganja večjega psihičnega blagostanja in duševnega zdravja klienta.

Včasih se nam zgodi, da se naš življenjski prostor skrči na majhno, ozko območje. Barvitost življenja, njegovo mavrično pestrost zamenja perspektiva utesnjenosti, temnega in ozkega prostora naših težav in problemov, ki nas pestijo do te mere, da se zdi, da so zapolnili ves naš psihični prostor in da se ukvarjamo le še z njimi. Veliko tovrstnih situacij sčasoma rešimo sami. Včasih pa se nam lahko zazdi, da je vsega skupaj enostavno preveč, da smo se nekako zataknili v nekem ozkem krogu našega razmišljanja, iz katerega z običajnimi načini več ne najdemo poti.

Tedaj je pravi čas, da si poiščemo strokovno podporo.

V okviru individualne psihoterapevtske obravnave ali svetovanja boste imeli možnost v varnem, sprejemajočem in razumevajočem okolju spregovoriti o vaših težavah. Skupaj bova videla, kaj je tisto, kar vas v tem hipu zares tako pesti. Glede na vaše želje, vrednote in življenjske usmeritve bova razmislila, kateri pristop bi bil za vas v tem trenutku najbolj primeren.

Ljudje smo individualizirana bitja, zato ne moremo z istim metrom meriti vseh. Prav tako je potrebno za vsakega posameznika najti tisti nabor psiholoških sredstev, ki je za konkretnega človeka, za njegovo subjektivno realnost v tem hipu najbolj dragocen in uporaben.

Kot psihologinja s širokim naborom različnih psihoterapevtskih znanj imam možnost najin način dela sproti prilagajati in izbirati tista psihološka sredstva, tehnike in metode, ki bodo za vas glede na vaše cilje in želje najbolj optimalna. Prednost individualnega terapevtskega dela je v tem, da lahko vso pozornost posvetiva prav vam, vašemu svetu, težavam in dilemam, ki vas pestijo, pa tudi vašim željam in ciljem. Tako lahko glede na vašo konkretno življenjsko situacijo najino delo tudi ves čas prilagajava tako, da vas bo najino terapevtsko delo podprlo v vašem življenju prav tam, kjer to najbolj potrebujete.

Potrebujete mojo pomoč?