slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

ŽIVA ŽENSKA – nekaj inspiracije iz druge strani…

Ženske smo celostna, telesna, duševna in duhovna bitja. Da bi lahko v polnosti zaživele naše potenciale in zažarele v vsej naši lepoti, je pomembno, da se kot takšne začutimo. Se doživimo v vsej naši polnosti.

Na spodnji povezavi je zanimiva oddaja Zvezdane Mlakar na to temo. Delim jo kot uverturo, pripravo na naše današnje srečanje skupine Živa ženska. Z željo, da ob dnevu žena vzpodbudimo zavedanje in razmišljanje – še iz drugačnih zornih kotov…

https://4d.rtvslo.si/arhiv/zvezdana/174599035

Na našem današnjem srečanju bomo torej odklepale zaklenjena vrata, odstirale pajčolane in pokukale pod blazine. Le kaj se skriva na drugi strani…?

Če naše življenje obvladujejo notranja kritika, strahovi in prepovedi je to podobno disfunkcionalno, kot če nam vladajo prizadevanja za nedosegljivimi ideali, s katerimi nas zasipajo mediji, vključno s pornografsko industrijo. Pot do življenja, v katerem bomo lahko doživele vso našo notranje bogastvo in polnost, tudi čutnosti, ne vodi prek izogibanja prepovedanemu, tudi ne prek stremljenja za nedosegljivimi ideali, temveč poteka preko spoznavanja in sprejemanja – nas samih.

In prav tukaj bomo začele… Že danes, na našem današnjem srečanju… Vzpostavile bomo pogoje, da zacvetimo in zaživimo vso polnost, ki nam je namenjena… Kot ženske, kot ljudje in kot bitja sveta…

Utrinke iz tega srečanja, ki bo zagotovo bogato, delim kasneje… ko bodo nastali.. 😉