slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

SKUPINA ZA OBVLADOVANJE SOCIALNE ANKSIOZNOSTI – SREČANJA ZA RAZVIJANJE KOMPETENC V DRUŽABNIH SITUACIJAH

Vam je v družbi neprijetno? Zardevate, drhtite, se zmedete…?
Bi si želeli biti bolj sproščeni in suvereni?
Doživljate napetost in tesnobo, ko morate govoriti pred ljudmi?
Veste, da bi bili lahko mnogo uspešnejši, če bi se znebili treme pri nastopanju?
Potem berite naprej, spodnja informacija bi vam utegnila koristiti!

KAJ? terapevtska skupina

KDAJ? 8 zaporednih torkov od 18:00 do 19:30. Začnemo 26. 3. 2019!

KJE? Ljubljana Dravlje

INVESTICIJA: 50,00€/srečanje

Socialne situacije so lahko prijeten vir sprostitve in potrditve. Včasih pa sprožijo tudi negotovost, tesnobo in občutke manjvrednosti. Zardevanje, tresenje, zmedenost, občutki sramu in neustreznosti lahko druženje spremenijo v nočno moro.

Socialna anksioznost se pojavi iz različnih razlogov. Je zelo neprijetna in drastično zmanjšuje življenjsko kvaliteto. V neugodnih okoliščinah se lahko razvije v socialno fobijo in vodi v depresijo.

Dobra novica je, da je socialna anksioznost izjemno dostopna psihoterapevtski obravnavi.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pri socialni anksioznosti najuspešnejša vedenjsko kognitivna terapijaa. Posebno učinkoviti so novejši, na čuječnost usmerjeni pristopi (MB CBT). Najboljši učinki se dosežejo pri obravnavi v skupini.

Ponovno se odpira skupina za obvladovanje socialne anksioznosti. Skupina je namenjena vsem, ki se srečujete s tesnobo v socialnih situacijah in bi si želeli to tesnobo premagati ter vnesti v svoje socialno življenje več sproščenosti, radoživosti in občutkov povezanosti.

V zaupnem vzdušju majhne skupine (največ 6 članov) zaprtega tipa se bomo spoznali s pristopi vedenjsko kognitivne terapije k obvladovanju socialne anksioznosti. Terapevtski program je zasnovan v sklopu 8-ih zaporednih tedenskih srečanj. Spoznali boste veliko konkretnih tehnik in se jih tudi naučili uporabljati v vsakdanjem življenju. Poudarek bo na izkustvenem delu in na uresničevanju osebnih ciljev v okviru skupine.

Na skupini boste:
Začeli razumeti socialno anksioznost,
Spoznali veliko konkretnih tehnik za obvladovanje tesnobe v socialnih situacijah,
Se naučili sprostiti v družbi,
Pridobili samozavest pri javnem nastopanju in govorjenju v skupini,
ozavestili vaše kvalitete,
… dobili podporo pri uresničevanju vaših osebnih ciljev, s katerimi ste morda že dolgo odlašali, ker niste vedeli, kako bi se jih lotili,
… spoznali veliko prijetnih ljudi in razširili svoj socialni krog…

Skupino bom vodila dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih. Pri svojem delu s posamezniki, pari in skupinami kombiniram elemente vedenjsko kognitivne terapije, integrativne transakcijske analize, EMDR-ja, hipnoterapije in medicinske hipnoze ter Imago partnerske terapije in Eksistencialne analize. Več o meni in mojem delu najdete na www.tjasakos.net.

Za vse dodatne informacije me prosim kontaktirajte po mailu tjasa@tjasakos.net ali na 041 421 532. Z veseljem vam bom odgovorila.

Prosim vas, da to informacijo posredujete tistim, za katere menite, da bi jih utegnila nagovoriti. Tako bomo skupaj naredili svet za kanček boljši.

Dobrodošli!