slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

KAKO DO VEČ PSIHIČNE ČVRSTOSTI (REZILIENTNOSTI)?

To je vprašanje, ki si ga marsikdo sedaj zastavlja. Izkazalo se je namreč, da je prav rezilientnost, oz. psihološka čvrstost tista lastnost, ki je pri prvem valu najbolj pomagala ljudem, da so si opomogli in se po udarcih usode znova pobrali.

Kako tudi ne, saj je rezilientnost točno to – namreč lastnost organizma, da se po udarcu zopet vrne v prejšnjo pozicijo oz. nadaljuje s svojim življenjem… Nekako tako kot žogica skokica, ki jo vržemo ob tla in.. odskaklja naprej svojo pot.. Čisto drugače je z jajcem, ki ga vržemo ob tla in tam ostane – kot zmazek.

DA bi bili bolj rezilientni, ni težko. Psihologija danes pozna veliko konkretnih n ačinov, s katerimi lahko razviješ ali utrdiš svojo psihološko kondicijo, rezilientnost oz. tvoj psihološki imunski sistem.

Več o tem si lahko pogledaš v izseku enega mojih predavanj na to temo:

www.hpe.si

Če te zanima še kaj ali če si pomislil/-a, da bi bile te vsebine zanimive za tvoj delovni kolektiv, bom vesela, če me kontaktiraš.. Lahko razmisliva o individualnem delu ali pa o delavnicah, predavanjih al motivacijskih govorih na to temo. Slednji so trenutno še posebno aktualni, saj ljudje res potrebujemo – pozitivo..