slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

IZ TERAPEVTSKEGA KAVČA.. VALENTINČICE

V začetku je bila… ljubezen.
In potem, potem je bila… odločitev za ljubezen.

Dober odnos ni naključje. Je plod ljubezni ter zavezanosti za grajenje bljižine, razumevanja in medsebojnega spoštovanja.

Znanstvene študije kažejo, da je prav dober partnerski odnos eden najmočnejših dejavnikov mentalnega zdravja in zadovoljstva z življenjem, še posebno v kasnejših življenjskih obdobjih.

Valentinovo lahko gledamo kot novodobno modno muho in zamahnemo z roko.
Lahko pa sprejmemo to vzpodbudo, da nekoliko več pozornosti posvetimo našemu partnerstvu.

Ker trdno verjamem v to, da odnosi potrebujejo hrano… in ker bi rada prispevala nekaj konkretnega k temu, da bo naš svet lepši, sem sklenila v tednu Valentinovega vsak dan objaviti eno majhno, konkretno stvar, ki jo lahko vneseta v vajn odnos, da s tem povečata bljižino in poglobita povezanost med vama.

To so drobci, ki jih razvijamo tudi v procesu partnerske terapije oz. partnerskega svetovanja. Tam seveda delamo bolj poglobljeno. Je pa tudi nekaj preprostih stvari, ki imajo dober potencial tudi, če jih sama vnašata v vajno življenje.

Če so ti ideje všeč in če želiš doprinesti k ustvarjanju več bljižine v svetu okoli sebe, deli te ideje še z drugimi!

Lahko pa se bolj konkretno posvetimo razvijanju potenciala vajnega odnosa. Če te zanima ta možnost, me kontaktiraj, da se pogovoriva, kako bi bilo najbolje začeti.

Dobrodošel, dobrodošla, da skupaj obrnemo svet… na bolje!