slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

S pozitivo iz izgorelosti

Kako s pozitivo iz izgorelosti? Se to sploh da?

Pozitivna psihologija nam ponuja konkretna orodja, s katerimi bomo burnout preprečili oz. ga zamenjali za notranje blagostanje.

KAJ? TERAPEVTSKA SKUPINA

KDAJ? 8 zaporednih srečanj ob sredah od 18:00 do 19:30. Začnemo že v marcu!

KJE? v Dravljah (Ljubljana-Šiška)

INVESTICIJA: 35,00€ na srečanje

Trpite za preobremenjenostjo? Se počutite prazne, brez energije in malodušne? Občutite težko utrujenost, ki se kar vleče in vleče? Imate težave s koncentracijo, ste neprespani in razdražljivi? Potem je zelo verjetno, da doživljate izgorelost.

Izgorelost (burnout) je v današnjem razvitem svetu zelo pereč fenomen. V U. S. A. 23% podjetij omogoča zaposlenim programe za sanacijo izgorelosti, saj se zavedajo orjaških izgub spričo le te v delovnem okolju. Najpogostejši dejavniki za izgorelost so denar, delo in delovno okolje ter medčloveški odnosi. Vzroki za izgorelost so različni. Lahko jih razdelimo na notranje in zunanje. Med notranje štejejo genska ranljivost in miselni/vedenjski vzorci, ki generirajo povečan stres. K zunanjim pa prištevamo dejavnike, kot so nestimulativno delovno okolje, mobing, finančne težave ipd..

Z znanjem, ki ga ponuja današnja psihologija in psihoterapevtska znanost, lahko te težave učinkovito obravnavamo in saniramo.

Zelo primeren za to je skupinski pristop, saj izmenjava izkušenj v skupini nudi olajšanje že s tem, da človek prepozna, da ni edini, ki se mu to dogaja. Izmenjava izkušenj in vtisov pri uporabi tehnik pa nam pomaga vztrajati na poti okrevanja

Zato pripravljam terapevtsko skupino, kjer bomo premagovali burnout.

Skupina je namenjena vsem, ki trpijo za izgorelostjo ali pa bi se želeli pobližje spoznati s tematiko. Poudarek bo na osebnem delu in praktičnih pozitivnih intervencijah.

V zaupnem, varnem vzdušju majhne skupine (cca. 6 članov) zaprtega tipa se bomo v 8 tednih spoznali z vzroki izgorelosti in se naučili konkretnih, učinkovitih in znanstveno preizkušenih tehnik, s katerimi si lahko trajno pomagamo iz izgorelosti in dosežemo več sproščenosti, lahkotnosti in občutka izpolnjenosti.

Dobivali se bomo 8 zaporednih tednov po 90 minut. Program bo temeljil na integraciji segmentov iz vedenjsko kognitivne terapije, transakcijske analize in pozitivne psihologije. Poudarek bo na izkustvenem delu in konkretnih, praktično uporabnih tehnikah za izboljšanje življenjske kvalitete.

Na delavnicah boste:

  • spoznali vzroke za izgorelost,
  • razvijali razumevajoč, negujoč odnos do sebe in drugih,
  • se naučili premagovati notranje prisile in bolj svobodno zaživeti,
  • dobro shajati s kritiko,
  • se naučili reči »NE« drugim brez slabe vesti,
  • osvojili številne konkretne tehnike, s katerimi znanstveno utemeljeno izboljšamo zadovoljstvo in zaživimo bolj srečno,
  • spoznali nove prijatelje in se povezali na edinstven, poglobljen način.

Če so vas zgornje vrstice nagovorile oz. vas takšna izkušnja zanima, me kontaktirajte, da se pogovorimo o podrobnostih:

GSM: 041 421 532 ali

e-mail: tjasa@tjasakos.net.

Dobrodošli, da skupaj obrnemo svet na bolje!

Dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih.