slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Več o programu

Program temelji na znanstveno utemeljenih in klinično preizkušenih dognanjih pozitivne psihologije in psihoterapevtske znanosti. Povzema spoznanja, da so optimistični ljudje bolj zdravi, bolj zadovoljni, srečnejši, imajo bolj zadovoljujoče partnerske odnose ter so bolj privlačni. Zasnovan je na znanstvenih ugotovitvah, da lahko optimizem razvijamo.

Pokazalo se je, da tritedensko prakticiranje neke veščine pripomore k temu, da to veščino ponotranjimo. Dotični tritedenski on-line program se navezuje na ta spoznanja. Tri tedne bo vsak tretji dan v tvoj poštni nabiralnik prispela vaja, za katero so z raziskavami ugotovili, da spodbuja razvijanje optimizma, zadovoljstva z življenjem in dobrega počutja oz. zmanjšuje depresivnost. To so preproste vaje, pri katerih kaj beležimo, morda izvajamo kakšno aktivnost, kaj razmislimo. Nič težkega. Enostavne stvari, ki jih zlahka in brez dodatnih stroškov preprosto vključiš v svoj vsakdanjik.

Dnevno te bo k optimizmu naravnala tudi misel, citat ali kratek navdihujoč odlomek, ki bo prav tako prijadral v tvoj poštni nabiralnik. Ob koncu tritedenskega obdobja se bova lahko slišala na individualnem svetovanju po Skypu. Predebatirala bova učinke programa, kaj je zate delovalo in kaj lahko eventuelno izboljšaš. Naredila bova tudi načrt, kako boš lahko pridobljen optimizem razvijal ali razvijala naprej. Če želiš, se lahko vključiš tudi v on-line skupino zaprtega tipa, kjer se družijo ljudje, ki so že izvajali program in prakticirajo optimizem. Cilj programa je podpreti ljudi, da bi zaživeli srečnejše, bolj izpolnjujoče življenje. Program je primeren za vse, ki želijo narediti nekaj za to, da bi se bolje počutili in da bi zagledali življenje v bolj pozitivni, optimistični luči.

Program pripravljam in vodim dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja z bogatimi izkušnjami pri delu v psihološki privatni praksi s posamezniki, pari in skupinami. Pri svojem terapevtskem delu dnevno uporabljam principe humanistične in pozitivne psihologije. Svoje življenjsko poslanstvo vidim v tem, da pomagam ljudem zaživeti življenje na zanje najboljši možen način. Razvijanje optimizma je korak k temu.

Vesela bom, če se nam boš pridružil(a) in postal(a) del bolj optimističnega sveta!

Toplo vabljen(a)!
Dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. Psih.