slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

V iskanju smisla življenja – ali kako ujeti neulovljivo

KAJ? Interaktivno predavanje

KDAJ? 16. 10. 2014 od 17:30 do 19:00

KJE? Linhartova 1, Ljubljana

Vprašanja o smislu življenja so stara toliko, kot naša civilizacija. Vse od obdobja lovcev in nabiralcev so ta vprašanja zaposlovala človeka. Različne kulture so o tem oblikovale različne perspektive… Tudi v naših osebnih življenjih se vprašanje o smiselnosti življenja vedno znova poraja. V nekaterih obdobjih se umakne vsakodnevnim obveznostim, potem pa znova priplava na površino… Življenjske krize, prehodi, pomembne izgube.. so priložnosti, ko se ta vprašanja vedno znova aktualizirajo.

Verjetno nobeno drugo vprašanje ne zajema človeka tako celostno. Od njegove biološke, prek socialne, do teološke, spiritualne dimenzije.

Kako gledamo na smisel življenja danes?

Je smisel življenja zgolj in samo v njegovem obnavljanju (reprodukciji)?
Je smisel življenja v tem, da pustimo nekaj za sabo, npr. za prihodnje generacije?
Se smisel življenja skriva v oblikovanju medosebnih odnosov?
Morda pa je smisel življenja v realizaciji naših potencialov?
Ali pa..?

Kaj nam o smislu življenja lahko pove sodobna znanost? In kako lahko te ugotovitve uporabimo za to, da si izboljšamo kvaliteto našega življenja?

Sodobne psihološke raziskave množično potrjujejo povezavo med doživljanjem smiselnosti življenja in občutkom zadovoljstva z življenjem. Ljudje, ki doživljajo svoje življenje kot ssmiselno, so tudi bolj srečni. Bolj zdravi so, manj obolevajo in se mnogo hitreje rehabilitirajo...

Na našem tokratnem srečanju bomo raziskali pojem smisla življenja. Hkrati pa bomo tudi pogledali, kako nam lahko sodobna psihološka in psihoterapevtska znanost pomagata, da bomo naše življenje doživljali bolj smiselno, izpolnjujoče in .. življenja vredno.

Kot vsa moja predavanja, bo tudi to vključevalo nekaj malega uporabne teorije, precej konkretnih tehnik in vaj ter… veliko priložnosti za prenos praktičnih vsebin v vsakdanje življenje. Družili se bomo, se skupaj učili drug od drugega in .. skupaj rasli v osmišljanju

Prisrčno vabljeni vsi, ki si želite stopiti na pot inspiracije in pozitivizma, da se nam pridružite, ko bomo lovili.. neulovljivo.

Srečanje pripravljam tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja. Pri svojem psihoterapevtskem in svetovalnem delu integriram koncepte vedenjsko kognitivne terapije, relacijske transakcijske analize, Imago partnerske terapije, hipnoterapije ter EMDR-a (tehnika za delo s travmo).