slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Skupina za obvladovanje socialne anksioznosti – S strokovnim vodstvom do večje sproščenosti v družbi

Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi bili v družbi bolj sproščeni?Bolj zabavno, polno, uspešno? Bi se večkrat družili? Napredovali v službi? Imeli boljše partnerstvo? Najbrž vse to in še marsikaj…

Socialna anksioznost ima več obrazov. Kaže se kot pretirano nelagodje v družbi drugih ljudi – npr. strah pred nastopanjem, izpostavljanjem v družbi, uporabo javnih sanitarij, jedilnic, velikih trgovin, avtobusov… Zaradi tesnobe se začnemo tem situacijam izogibati. Tako postane življenje dejansko čedalje bolj prazno, stiska pa vse večja.

Tovrstne težave danes lahko učinkovito rešujemo. Najboljše rezultate dosežemo v skupini, kjer se pod strokovnim vodstvom posamezniki s podobnimi težavami srečujejo s svojimi strahovi in jih presegajo. Kot najbolj učinkovit pristop se je pokazala vedenjsko kognitivna terapija.

Konec oktobra se v Ljubljani zopet odpira skupina za obvladovanje socialne anksioznosti. Program je zasnovan v 8 zaporednih tedenskih srečanjih. V varnem, zaupnem vzdušju majhne skupine bomo spoznali mehanizme, ki poganjajo socialno anksioznost in se naučili razumeti sami sebe. Osvojili bomo tehnike sproščanja in strategije kontrole misli, pa tudi novejše pristope iz področja čuječnosti. Opremljeni s temi znanji se bomo podali v smeri doseganja osebnih ciljev. Skupina bo pri tem v vzpodbudo in oporo. Obstaja tudi možnost podaljšanja programa v primeru interesa.

Skupino vodim dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih. Za več informacij: tjasaKos. Net, na mail Tjasa TjasaKos.net ali GSM: 041 421 532.