slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Skupina za obvladovanje socialne anksioznosti

KAJ? Terapevtska skupina

KDAJ? v septembru 2016, 10 zaporednih tedenskih srečanj

KJE? Ljubljana-Rudnik

CENA: 35,00€/srečanje

Tesnoba v socialnih situacijah nas lahko zelo utesnjuje in drastično zmanjša našo življenjsko kvaliteto. Potenje, zardevanje, tresenje rok, pospešeno bitje srca, občutki nelagodja in sramu so lahko tako neprijetni, da socialne situacije postanejo prava mora. Nekaj, v čemer naj bi uživali, se spremeni v vir strahu in stiske. Če je tako, je razumljivo, da se začnemo takšnim situacijam vse bolj izogibati. To pa težave na dolgi rok poglablja. Če se takšno stanje nadaljuje, lahko vodi do razvoja klinične depresije.

Dobra novica je, da so težave, povezane s socialno anksioznostjo, izjemno dostopne psihoterapevtski obravnavi. Po priporočilih WHO (World Health Organisation) je pri tovrstnih težavah terapija izbire vedenjsko kognitivna terapija (VKT), najučinkovitejša pa je obravnava v skupini, eventuelno kombinirana z individualno terapevtsko podporo. Tudi sama imam izjemno pozitivne izkušnje s terapevtskimi učinki skupin za obvladovanje socialne anksioznosti, ki sem jih vodila v zadnjih letih.

V septembru 2016 se zato ponovno odpira skupina za obvladovanje socialne anksioznosti. Trenutno smo v fazi zbiranja prijav in predpriprav na skupinsko delo.

Srečevali se bomo 10 zaporednih tednov po dve uri. V varnem vzdušju majhne skupine (5 do 8 oseb) zaprtega tipa bomo razvijali pozitivno razumevanje samih sebe. Spoznali bomo korenine in mehanizme, s katerimi socialna anksioznost utesnjuje naše življenje. Skupaj se bomo naučili konkretnih, praktično usmerjenih veščin, s katerimi bomo izstopili iz začaranega kroga stiske, sramu in (samo)izolacije. Prav skupina je v tem smislu lahko izjemno dragocena, saj ponuja varno okolje, v katerem se lahko srečamo sami s sabo in z drugimi. Program bo potekal po načelih vedenjsko kognitivne terapije z integracijo drugih elementov in bo individualiziran ter prilagojen konkretnim potrebam udeležencev.

Na skupini boste:

  • Oblikovali pozitivno samopodobo
  • Pridobili na samozavesti
  • Razvili komunikacijske veščine
  • Osvojili učinkovite sprostitvene tehnike
  • izboljšali suverenost pri javnih nastopih
  • vzpodbudili pozitivno dinamiko v svojem življenju
  • in najpomembnejše – pridobili prijatelje.

Delo v skupini je zasnovano tako, da odpira možnost druženja in vzpostavitve podporne skupine tudi po zaključku programa. Takšen koncept je izjemnega pomena za vzdrževanje in nadaljnji razvoj doseženih socialnih kompetenc ter za trajno premagovanje stisk v socialnih situacijah.

Skupino bom vodila dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih.. Pri svojem delu s posamezniki, pari in skupinami integriram elemente vedenjsko kognitivne terapije, transakcijske analize, medicinske hipnoze, EMDR-ja in Imago terapije. Moje glavno izhodišče je humanistična psihologija. Poudarjam razvijanje potencialov, premagovanje notranjih ovir in razvijanje zadovoljstva z življenjem.

Pred vključitvijo v skupino je nujen individualni pogovor. Na tem terapevtskem srečanju se pogovorimo o posameznikovih težavah in o načinu dela v skupini. Nato skupaj razmislimo o najprimernejšem načinu premagovanja obstoječih težav ter o primernosti vključitve v skupino. Takšno srečanje pomaga premagovati strahove in oblikovati realna pričakovanja glede procesa rasti v skupini.

Če vas vključitev v skupino zanima in imate dodatna vprašanja, me prosim kontaktirajte po e-pošti (tjasa@tjasakos.net) ali telefonu (041 421 532). Rada vam bom odgovorila na morebitna vprašanja in dileme.

Veselim se naše skupne poti in korakov v smeri bolj sproščenega, izpolnjujočega življenja!

dr. Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih.

Psihoterapija in svetovanje za posameznike, pare in skupine
Psychotherapy and counseling for individuals couples and groups

www.tjasakos.net
tjasa@tjasakos.net
+386(0)41 421 532