slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

SKUPINA ZA OBVLADOVANJE SOCIALNE ANKSIOZNOSTI

SKUPINA ZA OBVLADOVANJE SOCIALNE ANKSIOZNOSTI oz.
SREČANJA ZA RAZVIJANJE OBČUTKA KOMPETENTNOSTI V SOCIALNIH SITUACIJAH?

KAJ? terapevtska skupina

KDAJ? 8 zaporednih torkov od 17:00 do 18:30

KJE? Ljubljana (točna lokacija bo znana naknadno, bo pa v bližini obvoznice)

CENA: 30,00€ srečanje

Negotovost in nelagodje v socialnih situacijah sta lahko zelo obremenjujoči, predvsem pa drastično zmanjšujeta življenjsko kvaliteto. Veseli december, ki je za mnoge ljudi povezan z radostjo in druženjem, je za marsikoga lahko vir stisk.

Dobra novica je, da je socialna anksioznost izrazito dostopna psihoterapevtski obravnavi. Pri tovrstnih težavah se je po priporočilih WHO kot najbolj učinkovit izkazal kognitivno vedenjski pristop, še posebno delo v skupini.

V novembru tako začenjamo s skupino za obvladovanje socialne anksioznosti oz. s srečanji za razvijanje občutka kompetentnosti v socialnih situacijah.

Srečanja so namenjena vsem, ki si želijo zmanjšati tesnobo in povečati občutek kompetentnosti v socialnih situacijah. V zaupnem vzdušju majhne skupine zaprtega tipa bomo odlagali naše strahove in zmotna prepričanja ter osvajali in urili socialne kompetence. Pri tem bomo sledili načelom vedenjsko kognitivne terapije. Delo v skupini vključuje tudi veliko praktičnih poudarkov. Skupina zaprtega tipa pa pomeni, da se oblikuje stalna zasedba ljudi, v katero se tekom programa več ne vključujejo nove osebe. Tako zagotovimo maksimalno varno okolje, kjer sta zaupnost in varnost pomembna dejavnika terapevtskih sprememb.

Skupino bom vodila Tjaša M. kos, univ. dipl. psih., ki se že več let ukvarjam s psihoterapijo in psihološkim svetovanjem. Pri svojem delu integriram elemente vedenjsko kognitivne terapije, integrativne transakcijske analize, hipnoterapije, EMDR-ja in eksitencialne analize. Delam s posamezniki, pari in skupinami. Poseben poudarek dajem razvijanju kompetenc, človeških virov in povečevanju občutka zadovoljstva z življenjem. Več o meni in mojem delu najdete na www.tjasakos.net.

S skupino bomo začeli predvidoma v prvem tednu novembra. V kolikor bi vas vključitev v skupino zanimala ali imate še kakšna vprašanja, me prosim kontaktirajte. Rada vam bom odgovorila.

S prijaznimi pozdravi
Tjaša M. kos, univ. dipl. psih.