slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Skupina za obvladovanje socialne anksioznosti

KAJ? Terapevtska skupina za obvladovanje socialne anksioznosti

KDAJ? 90 min enkrat tedensko v popoldanskih urah – točen termin dorečemo s kandidati

KJE? Ljubljana

CENA: 30,00€/srečanje

Nelagodje v socialnih situacijah lahko preraste vsakdanje meje in se razvije v socialno anksioznost ali celo socialno fobijo. Socialna anksioznost in socialna fobija močno ovirata posameznika in znižujeta njegovo življenjsko kvaliteto. Značilno je, da je proces brez terapevtske narave progresiven, saj se disfunkcionalni vzorci mišljenja utrjujejo in stopnjujejo, kar lahko vodi v razvoj depresije.

Anksioznost v socialnih situacijah je izrazito dostopna psihoterapevtski obravnavi. Po Priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je terapija izbire pri tovrstnih težavah vedenjsko kognitivna terapija (VKT), kot najbolj učinkovita oblika pa se je pokazala skupinska terapija.

Letos ponovno pripravljam skupino za obvladovanje socialne anksioznosti, ki bo delovala v prvi vrsti po načelih kognitivno vedenjske terapije. Pri svojem delu pa integriram tudi elemente integrativne transakcijske analize in bilateralne stimulacije.

Majhna skupina zaprtega tipa (6 do 8 oseb) se bo srečevala enkrat tedensko 8 zaporednih tednov v popoldanskih. oz. večernih urah. Konkreten termin bomo uskladili skupaj z udeleženci.

V varnem, zaupnem vzdušju bomo spoznali ozadje socialne anksioznosti, miselne (kognitivne) in vedenjske vzorce, ki tesnobo v socialnih situacijah vzdržujejo ter učinkovite, konkretne tehnike, s katerimi lahko te vzorce spreminjamo.

Skupina je pri tem velika podpora. Skupaj se lahko drug od drugega učimo, vidimo, da nismo sami, drug od drugega dobivamo moralno podporo ter konkretne izkušnje. Hkrati pa skupina ponuja izvrsten varen prostor, kjer bomo lahko vadili novo pridobljena znanja in tehnike preizkusili v praksi. V skupini lahko tako skupaj rastemo mnogo hitreje kot vsak sam.

V skupini boste:

Razširili vaša znanja in razumevanje socialne anksioznosti;

Spoznali in osvojili učinkovite, preizkušene tehnike za zmanjševanje socialne anksioznosti;

Srečali ljudi, ki se spoprijemajo z enakimi težavami in se jih učijo obvladovati;

Dobili veliko moralne podpore na vaši poti;

Razširili svoj socialni krog in spoznali prijatelje…

Skupino bom vodila Tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja. Že vrsto let v privatni praksi s psihoterapevtsko pomočjo podpiram posameznike, pare in skupine na njihovi poti k bolj zadovoljujočemu, kvalitetnemu življenju. Moja želja je podpreti ljudi pri njihovih prizadevanjih po večji življenjski kvaliteti in osvoboditvi psiholoških spon. Pri svojem delu uporabljam vedenjsko kognitivno terapijo (KVT), integrativno transakcijsko analizo (TA), EMDR (pri delu s travmami), medicinsko hipnozo in Imago partnersko terapijo. Trenutno pa se izobražujem še iz eksistencialne analize (EA).

Več o meni in mojem delu najdete na www.tjasakos.nett.

Za dodatne informacije me prosim kontaktirajte po mailu (tjasa@tjasakos.net) ali na GSM 041 421 532.

Veselim se skupnih korakov v smeri večjega življenjskega zadovoljstva in vam želim prijeten, izpolnjujoč dan!
Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih.