slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Skupina za obvladovanje socialne anksioznosti

KAJ? terapevtska skupina

KDAJ? 8 zaporednih tedenskih srečanj po dogovoru s kandidati

KJE? Ljubljana - Rudnik

CENA: 30,00€/srečanje

Socialne situacije lahko zbujajo veliko pozitivnih doživetij, so vir sprostitve in občutkov sprejetosti. Včasih pa ni tako. Socialne situacije lahko izzovejo tudi veliko stisk, občutkov negotovosti, manjvrednosti in sramu. Anksioznost v socialnih situacijah se razvije iz različnih razlogov. Dejstvo pa je, da je izjemno neprijetna in da drastično zmanjšuje življenjsko kvaliteto. V neugodnih okoliščinah se lahko razvije v socialno fobijo.

Dobra novica je, da je socialna anksioznost zelo dostopna psihoterapevtski obravnavi.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pri socialni anksioznosti najuspešnejša vedenjsko kognitivna terapija. Najučinkovitejše pa so obravnave, ki vključujejo skupinsko terapijo.

Na podlagi pozitivnih izkušenj iz preteklih let ponovno pripravljam skupino za obvladovanje socialne anksioznosti.

Program je pripravljeN TAKO, DA ZAJEMA 8 ZAPOREDNIH TEDENSKIH srečanj.

V majhni skupini (6-8 oseb) bomo najprej ustvarili varno, zaupno vzdušje. Da lahko to dosežemo, je zelo pomembno, da skupina ostaja skozi celoten proces stalna. zato bodo srečanja potekala v skupini zaprtega tipa. To pomeni, da po začetnku delovanja skupine naknadno vključevanje vanjo več ne bo možno.

Delali bomo po principih vedenjsko kognitivne terapije. To pomeni, da se bomo spoznali z značilnostmi socialne anksioznosti, ter se jo naučili razumeti. Raziskali bomo tudi dejavnike, ki so prispevali k razvoju le te ter razkrinkali mehanizme, ki vzdržujejo socialno anksioznost v naših življenjih. naučili se bomo kako te elemente odpravljati. Osvojili bomo vrsto sprostitvenih tehnik, ki klinično preverjeno učinkovito pomagajo zniževati tesnobo - od avtogenega treninga, progresivne mišične relaksacije, do krajših, tehnik, kot so trebušno dihanje, sproščanje z geslom.. Glede na interese skupine, se bomo naučili tudi avtohipnoze... Tako opremljeni se bomo postopoma podali v situacije, ki so bile do sedaj težavne. Vsak udeleženec bo izdelal svoj individualni načrt glede na svoje osebne cilje in preference. Ob strokovnem vodstvu in podpori skupine se bomo postopno lotili osvajanja teh ciljev...

Skupaj se bomo veselili naših uspehov, se učili drug od drugega inse vzpodbujali!

Tako bomo in vivo generirali pozitivne izkušnje sprejetosti v skupini. Prav te izkušnje so velikanska dodana vrednost v primerjavi s samostojnim učenjem iz knjig. Zgolj znanje o socialni anksioznosti le te ne more odpraviti. Konkretne izkušnje pa imajo velikanski potencial, da nam pomagajo spremeniti naše življenje.

Na skupini boste:
spoznali socialno anksioznost iz vidika VKT,
osvojili več sprostitvenih tehnik,
pridobili samozavest v javnem nastopanju,
dobili prostor za pozitivno izkušnjo vašega delovanja v skupini,
začeli uresničevati svoje cilje
... spoznali sorodne, pozitivno misleče ljudi in s tem razširili svoj socialni krog...

Če se spoprijemate s tesnobo v socialnih situacijah in vas je tole vabilo nagovorilo, pa še oklevate.. bi vam rada povedala, da je to... normalno. Velika past pri posameznikih, ki trpijo zaradi socialne anksioznosti je prav v tem, da je ravno tisto, česar jih je najbolj strah.. tisto, kar bi zares najučinkovitejše pomagalo. Skupina je običajno povod za to, da se ustrašimo terapevtskega procesa. Če se v tem prepoznate, vas vabim, da me kontaktirate. Pogovorili se bomo o vaših strahovih, skrbeh, bojaznih.. in skušali najti pot iz začaranega kroga. Vedn oobstaja več možnosti, več poti, ki jih lahko uberemo. Priporočila in strokovne smernice so vsekakor pomembne, še pomembneje pa je, da v okviru le teh najdemo tisto pot, ki je pisana na kožo prav vam, vaši enkratni individualnosti in vaši specifični življenjski situaciji. To pa lahko najdemo le, če se začnemo.. pogovarjati...

Veselilo me bo, če se bomo spoznali in skupaj stopili na pot pozitivnih sprememb!