slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Postavim se zase!

Kot odrasli se tako pogosto srečujemo s stiskami, občutki slabe vesti in celo neustreznosti, ko naj bi izražali svoje potrebe in želje. Včasih lahko pride celo do tega, da svojih potreb in želja ne izražamo tako dolgo, da jih sploh več ne prepoznavamo. V nas pa se nabirajo frustracije, ki se lahko kažejo v različnih oblikah, kot so med drugim nezadovoljstvo, vzkipljivost, psihosomatska obolenja, pasivizacija in nenazadnje razvoj depresije.

Sodobna psihološka in psihoterapevtska spoznanja nam danes omogočajo, da svojo naravno sposobnost postavljanja lastnih meja in uresničevanja svojih potreb,želja ponovno razvijemo. Za to je še posebej primerno delo v skupini. Danes takšne programe poznamo kot TRENINGE ASERTIVNOSTI.

Tokratni sklop delavnic je namenjen vsem, ki želite izboljšati sposobnost izražanja svojih potreb, želja, realizacije lastnih potencialov, razvijati komunikacijske veščine, postavljanje lastnih meja ter izostriti zavedanje o svojih pravicah in prepoznavanje samega sebe.

Delavnici bosta potekali v majhni skupini (6 – 10 oseb), tako da bo dovolj prostora za osebno izkušnjo. Zasnovani sta interaktivno s poudarkom na vključevanju osebnih interesov in nadgradnji individualnih potencialov udeležencev. Teoretične koncepte bomo podkrepili s PRAKTIČNIMI VAJAMI in napotki, ki vam bodo omogočili, da boste asertivne veščine lahko enostavno in učinkovito razvijali naprej v vsakdanjem življenju.

Delavnici sta zasnovani tako, da se lahko udeležite ene ali obeh. Na prvi, interaktivni predstavitvi, bomo temeljne koncepte skupaj pregledali in jih začeli usvajati, na drugi, celodnevni poglobitveni delavnici pa jih bomo razširili ter dodali nekaj novih pomembnih veščin.

Na praktičen, enostaven in uporaben način bomo obdelali med drugim naslednje teme:
Zakaj se včasih težko postavim zase – in kako lahko to presežem?
Kako lahko učinkovito izrazim svoje potrebe?
Kako reči ne brez slabe vesti?
Kako lahko dobro shajam s kritiko?

PO delavnici boste:
bolje prepoznavali svoje temeljne človeške pravice
znali bolj učinkovito prepoznavati ter izražati svoje potrebe in želje
zmogli reči ne, ki bo obveljal,
znali kritiko obravnavati na konstruktiven način
osvojili vrsto praktično uporabnih komunikacijskih veščin
navezali nova znanstva
PRIDOBILI NA SAMOZAVESTI ;) …

Delavnico vodim tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja, ki se ukvarjam s psihoterapijo in psihološkim svetovanjem za posameznike, pare in skupine. Pri svojem delu integriram transakcijsko analizo, kognitivno vedenjsko terapijo, Imago partnersko terapijo, hipnozo in delo v transu, EMDr.. Izhajam iz humanistične paradigme, ki poudarja razvijanje človekovih potencialov. Verjamem v temeljno človekovo potrebo po samorealizaciji in izpolnjenem, zadovoljnem življenju. Sodobna psihološka in psihoterapevtska znanost nas pri tem lahko podpreta. Spoznanja psihološke in psihoterapevtske znanosti uporabljam za to, da svojim klientom pomagam na tej poti.