slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Miti in resnice o sreči

KAJ? Interaktivno predavanje

KDAJ? Sreda, 14. 10. 2015 ob 17:45

KJE? Filozofska fakulteta univerze v Ljubljani, Aškerčeva 2

CENA: vstop prost

Miti in resnice o sreči – je več, dražje in hitreje res tudi srečneje?

Sreča je nekaj, za čemer si vsi prizadevamo. Potrošniška družba nam jo množično obljublja. Ali nas potrošniške dobrine res lahko osrečijo? Kaj nam o tem lahko pove sodobna znanost? In najbolj pomembno - ali nam dognanja sodobne znanosti lahko pomagajo, da bomo doživljali več občutij sreče v našem življenju?

Na ta in podobna vprašanja bomo iskali odgovore na našem sredinem srečanju. Spregovorili bomo o mitih in resnicah o sreči. Predvsem pa bomo praktični. Skušali bomo povezati znanstvena dognanja s vsakdanjim življenjem. Usmerili se bomo na tiste vidike znanstvenih dognanj, ki nam omogočajo da izboljšamo naše subjektivno blagostanje in doživljanje občutkov sreče in zadovoljstva z življenjem.

Tjaša M. Kos sem univ. dipl. psihologinja, ki se že vrsto let ukvarjam z delom v privatni praksi. Profesionalni razvoj me je vodil od vedenjsko kognitivne terapije prek integrativne transakcijske analize in dela s travmami (EMDR, hipnoza) do eksistencialne analize. Zadnja leta je središče mojega zanimanja pozitivna psihologija in njene praktične aplikacije. Moja velika želja je, da bi z dognanji psihološke znanosti podprla ljudi pri cenjenju njihove pristne lastne vrednosti in doživljanju večjega zadovoljstva z življenjem. Veselilo me bo, če se bomo srečali!

Tjasa