slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

KAKO POVEČATI ZADOVOLJSTVO Z ŽIVLJENJEM?

KAJ: interaktivno predavanje

KDAJ? Petek, 27. 11. 2015 ob 17:00

KJE? Linhartova 1

Krize, vzponi in padci so sestavni del življenja. Kronična bolezen nas postavlja v tem smislu pred številne izzive. Kako obvladovati svoje življenje, če se soočam z boleznijo, ki mi to iz dneva v dan otežuje? Je ob bolezni, ki mi jemlje življenjsko moč in me ovira pri vsakdanjih opravilih sploh mogoče kvalitetno živeti? Je v takšnih razmerah mogoče doživljati zadovoljstvo z življenjem? In ta občutek zadovoljstva celo povečevati?

V svojih iskanjih odgovorov na ta vprašanja sem se srečala z dognanji pozitivne psihologije. Kot univ. dipl. psihologinja polagam vrednost na znanstveno preverjene pristope. Na moje veliko veselje sem ugotovila, da znanost dejansko pravi, da se vse to da… Na našem tokratnem srečanju bi rada z vami delila nekaj zanimivih spoznanj sodobne psihologije in psihoterapevtske znanosti o tem, kako si lahko dejansko povečamo življenjsko kvaliteto in ojačamo naš občutek zadovoljstva z življenjem.

Naše tokratno srečanje bo praktično obarvano. Predstavila vam bom nekaj sodobnih pogledov na doživljanje zadovoljstva z življenjem – predvsem pa nekaj preprostih, za vsakdanjo uporabo primernih tehnik, s katerimi si lahko učinkovito pomagamo pri premagovanju ovir, ki nam jih nalaga življenje.

Upam, da bomo naše srečanje v prvi vrsti oblikovali skupaj. Tako, da bo dovolj prostora tudi za vaše prispevke, vprašanja in dileme. Srečanje bom vodila Tjaša M. Kos, univ. dipl psihologinja. Že vrsto let se ukvarjam s psihološkim svetovanjem in psihoterapijo za posameznike, pare in skupine. Pri svojem delu integriram elemente vedenjsko kognitivne terapije (KVT), transakcijske analize (TA), Imago partnerske terapije, EMDR-ja, medicinske hipnoze… Posebno področje mojega zanimanja predstavlja pozitivna psihologija in uporaba psiholoških dognanj za doseganje večje življenjske kvalitete in razvijanje človeških potencialov. Več o meni in mojem delu najdete na www.tjasakos.net.

Veselilo me bo, če se bomo spoznali. Prisrčno vabljeni da začnemo skupaj premikati svet na bolje!

Tjaša M. Kos