slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

Hipnoterapija poznopoletna priložnost…

KAJ? posebno ugodne hipnoterapevtske seanse ob iztekanju poletja
KJE? Ljubljana - Šiška

Poletje je čas, ko nam življenje drugače teče. Več je pozivov k druženju, manj strukture, ki jo postavlja delo.. Tako pogosto pridemo v stik s tistimi svojimi delčki, ki jih tekom leta bolj ali manj uspešno premoščamo z delom. Iztekanje poletja pa je tudi čas, ko se pripravljamo na nov začetek, ki ga prinaša s sabo jesen. Tudi to je pogosto lahko vzrok za skrb in hkrati motivacija, da izboljšamo naše dosedanje vedenjske vzorce.

Zgodi pa se, da prav poleti zaradi vse te dinamike nimamo časa, da bi se posvetili dolgotrajnejšim terapevtskim procesom. pa tudi naša finančna sredstva so zaradi počitniških izdatkov običajno precej načeta, kar je lahko dodatna ovira pri odločitvi za vstop na pot spremembe. Problemi pa.. ostajajo...

Razmišljala sem, kaj bi bila optimalna rešitev v takšni situaciji in pomislila na - hipnoterapijo.

Kaj je hipnoterapija?
Hipnoterapija je preizkušena, dobro uveljavljena metoda, s katero lahko učinkovito in v zelo kratkem času dosežemo izboljšanje pri celi paleti raznovrstnih težav. Preprosto povedano gre za to, da aktiviramo potenciale naše podzavesti tako, da nas podpirajo pri doseganju življenja, kot si ga želimo.

Kje lahko hipnoterapija pomaga?
Področja uporabe hipnoterapije so tako pestra in raznolika, kot je pestro in raznoliko naše življenje. Izboljšanje samopodobe, zmanjšanje obremenjenosti spričo stresa, protibolečinska terapija, izboljšanje koncentracije, povečanje kreativnosti, hujšanje, opuščanje odvisniških vedenj (npr. opuščanje kajenja), odpravljanje zardevanja, povečanje kompetentnosti v socialnih situacijah.. .. ... in še mnogo več.

Kako poteka hipnoterapevtska obravnava?
Za razliko od običajnega psihoterapevtskega procesa je hipnoterapija časovno mnogo krajša. V prvem srečanju se pogovorimo o vaši konkretni situaciji, o težavah in o stanju, ki si ga želite doseči. Pogovorimo se tudi o vaših predstavah o hipnoterapiji, razčistimo mite in resnice o hipnozi ter razrešimo morebitne strahove, ki so pogosto povezani s populariziranimi predstavami o stanjih transa . Na podlagi vaših težav in želja ter vaše osebnostne strukture pripravim za vas vaš osebni t. im. terapevtski skript. Običajno smo že v tem srečanju tako daleč, da se lahko v drugem srečanju ta terapevtski skript implementira. To pomeni, da vas uvedem v hipnotsko stanje, ki je v bistvu stanje globoke sproščenosti. to je zelo prijetno stanje, ki ga poznamo tudi iz našega vsakdanjega življenja. V tem globinsko sproščenem stanju vam posredujem vaš terapevtski skript. Ta je oblikovan tako, da se zasidra v vašo podzavest in deluje iz nje - nekako tako, kot program na računalniku.

Na vašo željo lahko ta del tudi snemamo. Tako dobite ob koncu vaš osebni terapevtski tekst, ki ga lahko poljubno pogosto poslušate in s tem utrjujete terapevtske učinke.

Koliko srečanj je potrebnih?
Število srečanj, ki so potrebna, je težko napovedati vnaprej, saj je to odvisno od številnih dejavnikov. Običajno pa velja, da je potrebno relativno malo srečanj in da že z eno hipnoterapevtsko seanso lahko dosežemo znatno izboljšanje stanja pri številnih in raznovrstnih težavah. Glede na rezultate prve hipnoterapevtske seanse se po potrebi dogovorimo za nadaljni potek (psihoterapevtske) obravnave.

kaj gre lahko narobe?
Hipnoza in hipnoterapija sta pogosto povezana z vrsto strahov in nerealističnih predstav. Temu botrujejo razne mistifikacije in banalizacije iz filmskega sveta, ki v popularni kulturi ustvarjajo zmotne predstave. Strokovno izpeljana hipnoterapija je povsem varna. Pomembno pa je, da se o vaših dvomih, strahovih in skrbeh pogovorimo. Temu je namenjeno prvo srečanje, na katerem si vzamemo čas prav za takšna vprašanja.