slika_mojca
slika_mojca2
slika_mojca3

ABC SPROŠČANJA

Sposobnost sprostitve je zato ključnega pomena. Primerjamo jo lahko s temelji hiše. Je nujna v preventivnem in v kurativnem pogledu. Sodobna psihološka in psihoterapevtska znanost razpolagata z vrsto znanstveno preizkušenih, učinkovitih sprostitvenih tehnik, ki se jih je mogoče enostavno naučiti.

Delavnica ABC sproščanja ponuja zgoščen, praktično usmerjen repertoar raznovrstnih priznanih sprostitvenih tehnik. Od dolgotrajnejših in bolj globinskih, do kratkotrajnih, ki omogočajo doseganje sprostitve že v nekaj minutah, takorekoč kadarkoli in kjerkoli. Poleg tega pa vključuje tudi konkretne strategije, ki podprejo implementacijo naučenih sprostitvenih tehnik v vsakdanje življenje.

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite naučiti, kako se učinkovito sprostiti in vnesti več lahkotnosti v življenje. Posebno primerna je za vse, ki se poklicno ukvarjate s psihofizičnim blagostanjem ljudi in želite svoja profesionalna orodja razširiti z uporabo sprostitvenih tehnik. (psihoterapevti, psihologi, študenti psihologije, psihoterapije in sorodnih smeri, zdravstveni delavci, vodje timov…). V tem smislu bo izjemno koristna za edukante psihoterapije, tako v profesionalnem, kot tudi iz vidika osebnostne rasti.

Na delavnici boste spoznali:
Avtogeni trening,
Progresivno mišično relaksacijo (PMR),
Vizualizacijo,
Trebušno dihanje,
Focusing,
Triminutno sproščanje,
Sproščanje z geslom

Zaradi zgoščenega načina dela bo delavnica potekala v majhni skupini z individualiziranim pristopom. Poudarek bo na usvajanju tehnik ter na oblikovanju sistema za implementacijo v vsakdanje življenje.

Delavnico pripravljam Tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja. Pri svojem psihoterapevtskem in svetovalnem delu integriram elemente vedenjsko kognitivne terapije (KVT), relacijske transakcijske analize (TA), hipnoterapije, EMDr-a.. Profesionalno se posebno veliko srečujem z oblikovanjem pozitivne samopodobe, samorealizacijo, z obvladovanjem anksioznosti, premoščanjem življenjskih kriz ter z nekemičnimi odvisnostmi. Veliko izkušenj imam z delom v mednarodnem okolju, delam tudi v nemščini, angleščini in srbohrvaščini. Več o meni in mojem delu na www.tjasakos.net.

Za več informacij sem dosegljiva na naslovu tjasa@tjasakos.net.

Prisrčno vabljeni, da skupaj vnesemo več sproščenosti v naša življenja!
Tjaša M. Kos, univ. dipl. psih.